Giovannikvartetten

Barockmusik på tidstrogna instrument

Giovannikvartetten är en ensemble som spelar barockmusik på tidstrogna instrument. Den bildades 2004 på Musikhögskolan i Malmö där samtliga medlemmar studerat. Det var entusiasmen över barockepoken och viljan att fördjupa sig i dess musik som sammanförde de unga musikerna. Samarbetet gav mersmak och resulterade i studier för eliten inom tidig musik både i Sverige och utomlands. Med en naturlig nyfikenhet och viljan att ständigt utvecklas som grupp har det sedan blivit många lovordade framträdanden genom åren. På repertoaren finns en salig blanding av fantastisk kammarmusik från barockens mästare som Telemann, Bach, Vivaldi, Händel, Strozzi, Caccini, Merula, Purcell, Cima och många fler. Giovannikvartetten samarbetar även med körer och solister, agerar stämningshöjare vid mingel och festligheter, samt underhåller på olika event.

Sofia Nelson,

blockflöjt


Sofia är utbildad på musikhögskolan i Malmö för Cecilia Kjelldén och Anders Danman. Under sin masterutbildning gjorde hon även ett utbyte i Bologna, Italien där hon studerade för Daniele Salvatore och Mauro Valli. Sofia är också blockflöjtspedagog. Hon kombinerar undervisningen med att frilansa som musiker i Öresundsregionen. Sofia utgör även den ena halvan av blockflöjtsduon Annie&Sofia.

Karin Samuelsson,

barockfiol


Karin har studerat violin vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Bland hennes lärare finns Wieslawa Szymczynska, Peter Spissky och Arek Golinski. Hon har även deltagit i mästarklasser för bl.a Rachel Podger, Jaap ter Linden, Ton Koopman och Andrew Lawrence King.

Idag bor Karin i Malmö och arbetar som frilansmusiker med uppdrag i hela Europa. Ensemblerna varierar från små till stora och bland dem finns Arte dei Suonatori, Helsingborgs Symfoniorkester, Orchestra KORE och Danmarks Radios Underholdnings Orkester.


Anna Thorstensson,

barockcello & sång


Anna är en mångsidig musiker med cello och sång som sina huvudinstrument. Utbildningen vid Musikhögskolan i Malmö var inriktad på klassisk cello, men öppenhet och nyfikenhet för andra genrer har gjort att Anna idag musicerar inom många olika stilar. Vid sidan av den klassiska musiken samarbetar hon ofta med pop-, jazz-, folk- och världsmusiker.

Inom sången har repertoaren kommit att innehålla solistframträdanden i diverse barockverk, men också musikal, visor och barnföreställningar.

Marcus Mohlin,

cembalo


Marcus har studerat vid Musikhögskolan i Malmö och på Collegium Musicum, en specialisering i tidig musik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag arbetar Marcus som frilansmusiker och reser över hela Europa. Han spelar med barockpersonligheter som Lars-Ulrik Mortensen, Rachel Podger, Alfredo Bernadini och har blivit inbjuden till de flesta av nordens stora orkestrar, bland dom Stockholms Filharmoniska Orkester, Den Norske Kammerorkestret, Drottningholms Barockensemble och Concerto Copenhagen.KONTAKT


Eller ring!

Sofia: 0736-701771

Karin: 0739-984401

Anna: 0706-936987

Marcus: 0706-246647


Maila oss gärna!

giovannikvartetten@gmail.com